Mine verktøy

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hvem er du, og hva holder du på med?

Hva slags maskinvare bruker du?

Jeg har bøttevis av hardware. Til daglig løper jeg rundt med en Lenovi Thinkpad X301 med SSD disk og ekstra batteri. Dette er en ekte arbeidshest som først begynner å skinne når man får inn siste versjon av Ubuntu og hacker inn bedre drivere for trackpointen. Trackpoint og godt tastatur samt høy oppløsning og en laptop som tåler bank er hovedkriteriene for valget.

Jeg jobber stort sett ute hos kunder, og på de forskjellige kontorene står det diverse PC-er som kundene eier.

Jeg bruker også mye mine egne servere som jeg har stående i et eget srever-rom på forskningsparken. Den serveren jeg bruker mest er en Sun x4600 med 2 CPU-kort og iSCSI SAN.

Hjemme har jeg vel en 5-6 laptopper, de fleste Thinkpads, men også noen EeePC-er. Hjemme bruker jeg Mac Mini som servere og som HTPC. Når det kommer til skjermer, så er de stort sett 24" eller større, med minst fullHD oppløsning.

Nettverksmessig, så kjører jeg innebygget 3G i laptoppen så jeg slipper å ha en million wlan konfigurasjoner liggende. Bruker kun WLAN/3g som fallback til daglig.

På mobilfronten kjører jeg for tiden en Samsung Omnia HD. dette er en forholdsvis gammel mobil som lenge har gitt beskjed om ønske om utskiftning, men den gode batterilevetiden har holdt meg igjen. Savner dog sterkt et bedre operativsystem og tastatur. Min "nye" drømmemobil er ennå ikke i produksjon

Og hva slags programvare?

Jeg er storforbruker av open source programvare. Som utvikler så har jeg bøttevis av open source (ASL2) i verktøykassa til enhver tid. Av sentral kommersiell programvare, så er jeg helt avhengig av IntelliJ IDEA som IDE.

Labels:
None
Enter labels to add to this page:
Please wait 
Looking for a label? Just start typing.