Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Medlemsmøte

  • Dato: 28.Mai
  • Tid: 18:00-21:00
  • Sted: Scotsman
  • Tema: Hva er egentlig "skyen", og hva betyr det for oss arkitekter?

Invitasjon

Cloud computing seiler opp som det neste store som skal gjøre verden vår enklere og bedre. Våre gode foredragsholdere har rukket å vinne praktisk erfaring med "skyen", og de vil dykke ned i cloud computing og hva det kan brukes til (og kanskje ikke brukes til).

Skal man tro leverandørene virker det som at "skyen" som konsept synes å ha livets rett, men er det egentlig bare en avløser for SaaS?

Hva vil "skyen" bety for oss i praksis, og hvordan skal vi som arkitekter forholde oss til den? Er dette viktig?

Som sist kjører vi også engasjerte Open Space for å diskutere disse, og deres, temaer omkring skyen.

Agenda

1800 - Velkommen, ta dere gjerne en øl
1815 - ca. 2000 - 3 foredrag basert på praktiske erfaringer og spørsmålstillinger som har reist seg
2030-2200 Open Spaces og pils

Tittel Foredragsholder Beskrivelse
[En guide igjennom tåkeheimen] Morten Udnæs jobber som senior konsulent i Miles og har bakgrunn som arkitekt fra virksomhetskritiske løsninger på ulike plattformer og teknologier Cloud Computing er i vill ferd på vei mot toppen av Gartner's hype-kurve. Som arkitekt er det viktig å se forbi glansbilder og markedsføring. Dette foredraget vil gi et par konkrete innspill på områder man bør tenke på når man vurderer å benytte Cloud Computing.
[Hvorfor og hvordan bruker vi skyen?] Ole-Martin Mørk fra Open AdExchange som tilbyr kontekstualisert og personalisert reklame på internett Grunnet stadig stigende trafikk og mangel på midler så valgte Open AdExchange å bruke Amazon EC2 til å kjøre deres løsninger fra starten av. Open AdExchange har ingen egne servere, og kjører byggeservere, testmiljøer og produksjonsmiljøer hos Amazon. I dette foredraget vil Ole-Martin gå gjennom de erfaringene de har bygget opp i løpet av et år og hvilke arkitektoniske retningslinjer de har valgt å følge for å tilpasse seg skyen.
Skyen som systemplatform Totto - styreleder i IASA Norge En gjennomgang av muligheter og fallgruber for arkitekter og IT-direktører. Her vil vi belyse hvordan skyen (IAAS og PAAS) som systemplatform påvirker systemdesign og arkitektur i retning av distribuerte systemer, og hvilke skritt som blir de viktigste på reisen.

ca. 2000 - Eventuell ny forsyning med drikke før vi fortsetter med open space

Open Space

Tema Foreslått av
Kun for hobby prosjekter eller er det klart for enterprise?  

Påmelding

RSVP

0 people attending
Name Organization
There are no attendees registered for this event.
Labels:
medlemsmøte medlemsmøte Delete
year2009 year2009 Delete
Enter labels to add to this page:
Please wait 
Looking for a label? Just start typing.