Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Tittel

3 år med Whydah-utvikling - tabber, flaks og dyktighet

Arkitekturvalg i Whydah - 3 år med tabber, flaks og dyktighet

Oppsummering

Erfaringer med utvikling, bruk og drift av Whydah, et Open Source-produkt for Identity and Access Management (IAM).

Abstract

Tilgangskontroll, brukerdatabaser, Single Sign On; Kjipt, kjedelig, dyrt og vanskelig? Nei, ikke nødvendigvis. I dette foredraget vil du få høre erfaringer med utvikling, bruk og drift av Whydah, et Open Source-produkt for autentisering og tilgangskontroll. Systemet er basert på en microservices arkitektur og har vært utsatt for en rekke ulike utviklere, brukere og organisasjoner gjennom flere år. Hvilke tabber har vi gjort? Hva har fungerte skikkelig bra? Hvilken teknologi har gitt mye/lite verdi? Og ikke minst, hvorfor bør DU vurdere Whydah neste gang du skal lage innlogging og tilgangskontroll for applikasjonen din?

http://getwhydah.com/

Outline

1. Intro til Whydah og IAM
2. Whydah Architecture overview/principles
3. Gjennomgang av ulike valg som har hatt stor betydning for kvalitet og funksjonalitet.

Abstract'et er basert på et foredrag jeg holdt for studenter i Trondheim (NTNU) 2015-02-16. Vinklingen da var hvordan en microservice arkitektur kan se ut i praksis. Slides derfra: https://wiki.cantara.no/download/attachments/40206963/whydah_micro_service_architecture.pdf

Vinklingen nå er hvilke konsekvenser og erfaringer vi har gjort oss etter å ha brukt og jobbet med Whydah i 3 år. (Whydah er 4 år gammelt)

Bio

Erik brenner for arkitektur og utvikling på Java-plattformen. Han er spesielt interessert i komplekse og kompliserte problemstillinger som f.eks. distribuerte systemer som kommuniserer med hardware-dingser.

Erik er aktiv i community-miljøet i Oslo og tror OpenSource og deling av kunnskap er nøkkelen til å bli flink. Han er nestleder i Oslo Software Architecture meetup, medlem i Programkomiteen for JavaZone og er ellers ofte på Teknologihuset for å høre på eller holde foredrag.

Han er utdannet sivilingeniør data fra NTNU og har jobbet som konsulent siden 2007. Han jobber nå som sjefskonsulent for Altran.

Labels:
None
Enter labels to add to this page:
Please wait 
Looking for a label? Just start typing.